Julkaisugraafikko, media-alan ammattitutkinto (osatutkinto), alkaen 13.8.2018, ilta- tai oppisopimus

Kuvaus
Koulutus soveltuu graafisella tai audiovisuaalisella alalla työskenteleville, alan perustiedot omaaville tai muulla tavalla alan perusosaamisen hankkineille henkilöille.

Voit osallistua koulutukseen joko hakeutumalla iltakoulutukseen tai solmimalla oppisopimuksen.

Valintaperusteet
- Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista
- Soveltuvuus alalle
- Motivaatio
- Koulutuksen tarve
- Edellytykset opiskeluun

Osatutkinnon muodostuminen
Koulutuksessa opiskellaan 1 pakollinen tutkinnon osa (Media-alan toimintaympäristön tunteminen) sekä 2 tutkinnon osaa (Julkaisugrafiikan suunnittelu ja toteuttaminen). Tarkemmat tiedot tutkinnon osista ja niiden perusteista voit lukea osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi (linkki sivun alareunassa)

Koulutuksessa tulee tutuksi
- Media-alan toimintaympäristö
- Mediatuotannon suunnittelu ja värinhallinta
- Monikanavajulkaisu
- Graafinen suunnittelu
- Julkaisugrafiikan suunnittelu
- Julkaisugrafiikan toteuttaminen
- Valokuvaus ja kuvankäsittely
- Animaation suunnittelu ja toteutus
- PDF, arkistointi ja laadunhallinta

Koulutuksessa käytetään Adobe CC ohjelmia: Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, Lightroom, Bridge, Animate.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen
Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin sekä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Kalenteroidut alkamis- tai suorituspäivät

13.08.2018
Ilta- tai viikonloppukoulutus Ilta- tai viikonloppu
Tutkinto Tutkinto / osatutkinto
Omaehtoinen (kaupungin rahoittama) Omaehtoinen
Oppisopimus Oppisopimus
  Koulutuksen kesto 13.8.2018-14.5.2019

Opetusta on pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin klo 17.00–21.00. Lisäksi koulutukseen sisältyy etäopiskelua.

Muuta tietoa koulutuksesta / tilaisuudesta
Iltakoulutus
Osatutkinto 150 € tai koko tutkinto 300 €.

Oppisopimus
Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Oppisopimusopiskelija on sivutoiminen opiskelija, joten opiskelu ei oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Turun ammatti-instituutti, Kukkulakuja 3, Turku.

Opettaja Teppo Kosonen, puh. 040 642 7691, teppo.kosonen@turku
Ohjaava opettaja Hanna-Leena Leimu, hanna-leena.leimu@turku.fi

Hakuohje
Hakuaikaa on jatkettu 5.8.2018 saakka. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake (linkki sivun alareunassa).

Osa hakeutujista kutsutaan haastatteluun. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Lisätietoja oppisopimuksen solmimisesta:
Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs
20100 TURKU
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30.

Linkit:
WWW-linkki Hakulomake