Sähköasentaja, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, 7.1.2019 alkaen, päivä- tai oppisopimus

Kuvaus
Sähkö- ja automaatioalan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia, vaativia ja jatkuvasti kehittyviä. Sähkö- ja automaatioalan ammattilainen asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja laitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai jakeluverkkoja. Asiakaspalvelu kuuluu olennaisena osana sähkö- ja automaatioasentajan toimenkuvaan. Sähkö- ja automaatioalalla työskentely vaatii vastuuntuntoa ja huolellisuutta. Alan ammattilaisen on sisäistettävä sähköturvallisuus ja laatuajattelu niin, että asennukset ja laitteet toimivat turvallisesti ja luotettavasti. Sähköasentajan ammattikoulutus tarjoaa osaavalle tekijälle runsaasti vaihtoehtoja, sillä alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Voit osallistua koulutukseen joko hakeutumalla päiväkoulutukseen tai solmimalla oppisopimuksen.

Valintaperusteet
- Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista
- Soveltuvuus alalle
- Motivaatio
- Koulutuksen tarve
- Edellytykset opiskeluun

Sisältö
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa www.eperusteet.opintopolku.fi (linkki sivun alareunassa)

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen
Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytössä.

Tutkinnon voi suoirttaa myös ilman valmistavaa koulutusta
Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen. Ota yhteyttä vastuuopettajaan ja kysy lisää, paul.bockerman@turku.fi.

Kalenteroidut alkamis- tai suorituspäivät

07.01.2019
Päiväkoulutus Päiväkoulutus
Tutkinto Tutkinto / osatutkinto
Omaehtoinen (kaupungin rahoittama) Omaehtoinen
Oppisopimus Oppisopimus
  Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta riippuen opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Lähitoteutuksessa lähipäiviä on 4-5 viikossa. Koulutukseen sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppisopimusopiskelussa lähipäiviä on 2-4 krt/kk, riippuen valittavista tutkinnon osista.

Muuta tietoa koulutuksesta / tilaisuudesta
Päiväkoulutus
Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Oppisopimus
Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Oppisopimusopiskelija on sivutoiminen opiskelija, joten opiskelu ei oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka
Turun ammatti-instituutti, Juhannuskukkulan koulutalo, Kukkulakuja 3, 20100 Turku

Opettaja Paul Böckerman, puh. 040 546 1023 tai paul.bockerman@turku.fi
Opinto-ohjaaja Maarit Vahti, puh. 044 907 3982 tai maarit.vahti@turku.fi

Hakuohje
Hakuaikaa jatkettu. Haku päättyy 31.1.2018. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake (linkki sivun alareunassa) ja osallistumaan pakolliseen valintahaastatteluun.

Valintahaastattelut pidetään 13.12.2018 sekä tammikuussa. Tilaisuuteen lähetetään kutsu sähköpostitse.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta, täytä myös sähköinen hakulomake.

Lisätietoja oppisopimuksen solmimisesta:
Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4. krs
20100 Turku
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30.

Linkit:
WWW-linkki Tutkinnon ePerusteet